Ίδρυση - Έτος 1985

Τον Μάιο του 1985 ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών με αριθμό μητρώου 456.
Ο λόγος που μας ώθησε στην ίδρυση του Συνδέσμου είναι ο μεγάλος αριθμός παιδιών που εκ γενετής υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις. Με βάση επίσημα στοιχεία αποτελούν σήμερα ποσοστό 33% στο σύνολο των καρδιοπαθειών στην Κύπρο.
Ο Σύνδεσμος προσφέρει κάθε είδους βοήθεια, συμπαράσταση, μέριμνα προς τις οικογένειες των καρδιοπαθών παιδιών και γίνεται συνεχής προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των παιδιών με καρδιακές παθήσεις. Διοργανώνονται Σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού.

Με την ίδρυση του ο Σύνδεσμος έθεσε κάποιους στόχους όπως:

  1. Την δημιουργία κέντρου ή κέντρων ιατρικής παρακολούθησης, επανδρωμένα με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμένα με τα κατάλληλα μηχανήματα.
  2. Την αποστολή όλων των παιδιών που χρειάζονται εγχείρηση σε εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα του εξωτερικού.
  3. Την ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού, οργανώνοντας σεμινάρια με προσκεκλημένους Ιατρούς από την Κύπρο και το εξωτερικό.
  4. Την οικονομική βοήθεια και ψυχολογική στήριξη κάθε οικογένειας που μεταβαίνει για Καρδιοχειρουργική επέμβαση του παιδιού της στο εξωτερικό.
  5. Την βοήθεια για Επαγγελματική Αποκατάσταση των παιδιών με εκ γενετής καρδιοπάθεια.
Νέα & Ανακοινώσεις
18/11/2018
Ημερίδα
Εμπειρίες Ζωής και Βιώματα
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει Ημερίδα την κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στην Λεμεσό από η ώρα 11 πμ-2.00μμ στο ξενοδοχείο Elias Beach Ομιλητές ο παιδοκαρδιολόγος δρ Αντρέας Ρουσουνίδης, δρ Αντώνης Ιωσήφ, η Ψυχολόγος Άντρη Χριστούδια και ο ειδικός Παιδαγωγός Μιχάλης Σωκράτους
06/08/2018
Ομάδα Νέων και Εφήβων με Συγγενή Καρδιοπάθεια
Γνωρίστε μέσα από το facebook την Ομάδα Νέων και Εφήβων με Συγγενή Καρδιοπάθεια
26/06/2018
Δελτίο Τύπου
Ικανοποίηση και ευχαριστίες του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών Ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, εκφράζει την ικανοποίηση του για την συμφωνία που επιτεύχθηκε για την ανανέωση της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του εξειδικευμένου Ιατρικού Κέντρου «Το Παιδί» για την αγορά υπηρεσιών εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας για τα άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες (εκ γενετής καρδιοπάθειες) άνω των 16 ετών. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον Υπουργό Υγείας, τη Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας αλλά και σε όσους συνέβαλαν για να συνεχιστεί η ποιοτική προσφορά υγείας στα άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.
22/06/2018
Συνεστίαση
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει συνεστίαση - συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μελών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 η ώρα 7.00μμ στο Παραλίμνι. Χώρος: ΚΕΠΑ ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 50 ΤΗΛΕΦ. 23741621
19/05/2018
Εκδήλωση 19/5/2018
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαϊου 2018 ενημέρωση-παρουσίαση με θέμα < Πρώτες βοήθειες, τι πρέπει να γνωρίζουμε>, με τον Παιδοκαρδιολόγο Δρ Θάνο Τσιρέλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία, η ώρα 4.30 μμ. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η Γενική/Καταστατική Συνέλευση του Συνδέσμου
28/03/2018
Έρανος 2018
Ο Σύνδεσμος έχει πάρει άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών για να διενεργήσει έρανο σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Διενεργεία Εράνων Νόμου με την πώληση κουπονιών αξίας €2 έκαστος Ο έρανος θα διεξαχθεία Παγκύπρια από την 1ην Απριλίου μέχρι και την 30ην Μαϊου 2018 Μπορείτε να προμηθευτείτε κουπόνια από τον Σύνδεσμο τηλέφωνο επικοινωνίας 22315196
περισσότερα...