Πορεία και Έργο

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος είναι στο πλευρό των καρδιοπαθών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εκ γενετής καρδιοπάθεια και των οικογενειών τους προσφέροντας τους οποιανδήποτε βοήθεια, συμπαράσταση και καθοδήγηση στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Έργα και σημαντικοί σταθμοί στην πορεία του Συνδέσμου:

1985: Σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τους Παιδοκαρδιολόγους επιτυγχάνεται η έγκαιρη μετάβαση των Παιδιών στα κατάλληλα ιατρικά κέντρα του εξωτερικού, ως επί το πλείστον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1988: Σε συνεργασία με την Κυπριακή Παροικία του Λονδίνου, ιδρύεται ο σύνδεσμος Ελεούσα. Η Ελεούσα Λονδίνου παρέχει κάθε είδους βοήθεια προς τα μέλη μας όπως: Παραλαβή των παιδιών και των οικογενειών τους από το Αεροδρόμιο και μεταφορά τους στα ιατρικά κέντρα/κλινικές, διερμηνέα, οικονομική και ψυχολογική στήριξη όπου χρειάζεται.

1992: Ο Σύνδεσμος αποκτά ιδιόκτητο γραφείο στη Λευκωσία για καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας πλησίον του Μακάριου Νοσοκομείου.

1998: Με χορηγία του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λευκωσίας ο Σύνδεσμος μεταφράζει και εκδίδει το βιβλίο – Πρακτικός Οδηγός προς τους γονείς και παθόντες που αφορά τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

2001: Τα καρδιοπαθή παιδιά μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συνδέσμου καθίστανται δικαιούχοι Κάρτας Νοσηλείας Α ώστε να τυγχάνουν της πλήρης δωρεάς Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης στα Κρατικά Νοσηλευτήρια.

2002: Ο Σύνδεσμος βλέποντας τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς και παθόντες δημιουργεί Κέντρο στήριξης και εργοδοτεί Κοινωνιολόγο για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των μελών του.

2002: Καθιερώνεται η φοιτητική χορηγία σε παθόντες Φοιτητές μέλη μας, και σε συνεργασία με Κολλέγια - Πανεπιστήμια της Κύπρου δίδονται φοιτητικές υποτροφίες.

2003: Μετά από πολλές προσπάθειες του Συνδέσμου εξευρέθηκαν Χορηγοί για τον εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Παίδων στο Μακάριο Νοσοκομείο που άρχισε την λειτουργία της.


1985-2012

Ο Σύνδεσμος στα 27 χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει οικονομική βοήθεια σε περισσότερες από 2000 οικογένειες που μετέβησαν στο εξωτερικό για καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα ο Σύνδεσμος προσφέρει οικονομική βοήθεια σε άπορες οικογένειες μέλη μας.

Με χορηγίες του Συνδέσμου έχουν αγοραστεί ιατρικά μηχανήματα αξίας πέραν των 300.000.00 ευρώ για το Μακάριο Νοσοκομείο.

Νέα & Ανακοινώσεις
18/11/2018
Ημερίδα
Εμπειρίες Ζωής και Βιώματα
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει Ημερίδα την κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στην Λεμεσό από η ώρα 11 πμ-2.00μμ στο ξενοδοχείο Elias Beach Ομιλητές ο παιδοκαρδιολόγος δρ Αντρέας Ρουσουνίδης, δρ Αντώνης Ιωσήφ, η Ψυχολόγος Άντρη Χριστούδια και ο ειδικός Παιδαγωγός Μιχάλης Σωκράτους
06/08/2018
Ομάδα Νέων και Εφήβων με Συγγενή Καρδιοπάθεια
Γνωρίστε μέσα από το facebook την Ομάδα Νέων και Εφήβων με Συγγενή Καρδιοπάθεια
26/06/2018
Δελτίο Τύπου
Ικανοποίηση και ευχαριστίες του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών Ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, εκφράζει την ικανοποίηση του για την συμφωνία που επιτεύχθηκε για την ανανέωση της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του εξειδικευμένου Ιατρικού Κέντρου «Το Παιδί» για την αγορά υπηρεσιών εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας για τα άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες (εκ γενετής καρδιοπάθειες) άνω των 16 ετών. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί τον Υπουργό Υγείας, τη Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας αλλά και σε όσους συνέβαλαν για να συνεχιστεί η ποιοτική προσφορά υγείας στα άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.
22/06/2018
Συνεστίαση
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει συνεστίαση - συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μελών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 η ώρα 7.00μμ στο Παραλίμνι. Χώρος: ΚΕΠΑ ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 50 ΤΗΛΕΦ. 23741621
19/05/2018
Εκδήλωση 19/5/2018
Ο Σύνδεσμος διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαϊου 2018 ενημέρωση-παρουσίαση με θέμα < Πρώτες βοήθειες, τι πρέπει να γνωρίζουμε>, με τον Παιδοκαρδιολόγο Δρ Θάνο Τσιρέλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία, η ώρα 4.30 μμ. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η Γενική/Καταστατική Συνέλευση του Συνδέσμου
28/03/2018
Έρανος 2018
Ο Σύνδεσμος έχει πάρει άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών για να διενεργήσει έρανο σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Διενεργεία Εράνων Νόμου με την πώληση κουπονιών αξίας €2 έκαστος Ο έρανος θα διεξαχθεία Παγκύπρια από την 1ην Απριλίου μέχρι και την 30ην Μαϊου 2018 Μπορείτε να προμηθευτείτε κουπόνια από τον Σύνδεσμο τηλέφωνο επικοινωνίας 22315196
περισσότερα...